- Автентичні смаки України
- Нематеріальна спадщина
-
Елементи нематеріальної спадщини
- Оперні театри
- Дерев’яні церкви
- Музеї просто неба
- Про проект
- Youtube
UaEn
Створено за підтримки
Google Україна
Херсонщина — край, відомий своїми овочами і фруктами. Не дивно, що тут вигадали безліч смачних страв з найпростіших продуктів. Одна з найпопулярніших — баклажани по-херсонськи. За цим рецептом можна приготувати закуску до святкового столу. А якщо трошки змінити рецепт — вийде чудовий варіант закруток на зиму.
Буквально кілька десятиліть тому взимку не було змоги придбати свіжі овочі. Але ж вони потрібні організму, та й смакують добре! Тому господині робили різноманітну консервацію на зиму. На Херсонщині, де вирощують багато «синеньких», особливо популярними були закрутки з баклажанів.
Майже той самий рецепт можна використати для закруток. Ось що вам знадобиться:
Баклажани наріжте кубиками середнього розміру та засипте сіллю, щоб з них вийшла зайва гіркота. Через годину промийте баклажани від солі та соку, що виділився.
Часник, солодкий і гострий перець прокрутіть через м’ясорубку. Потім закип’ятіть цю суміш, додайте сіль, цукор, оцет, соняшникову олію та баклажани. Тушкуйте 15—10 хвилин. Страва готова, її можна розкладати у простерилізовані банки та робити закрутки!