Створено за підтримки

Google Україна

У меню західно-української кухні почесне місце належить стравам з грибів, особливо, білих. Їх варять, смажать, тушкують, готують юшки, соуси тощо. На Гуцульщині досить поширеним було і залишається готувати гриби в сметанному соусі.

Інгредієнти   

  • Білі гриби — 500 г,
  • Цибуля — 150 г,
  • Твердий сир — 150 г,
  • Вершкове масло — 50 г,
  • Вершки 10-15% — 250 г,
  • Борошно — 30г,
  • Сіль, перець — за смаком.

Процес приготування

  1. Гриби помити, почистити і відварити 15 хвилин. Потім злити воду, дати грибам охолонути і порізати їх на дрібні шматочки.
  2. Цибулю нарізати дрібними кубиками. Обсмажити її на вершковому маслі до золотистого кольору. На сковороду до цибулі додати гриби, сіль перець і смажити все разом ще 5 хвилин.
  3. Приготування соусу. На сковороді розтопити 30 г вершкового масла. Потім додати туди борошна і трохи обсмажити. Далі влити вершки і тримати соус на вогні помішуючи, поки він не почне закипати.
  4. Залити соусом гриби і розкласти в глиняні або керамічні горщики. На тертці натерти сир і посипати ним зверху гриби в глечиках.
  5. Запікати в духовці при температурі 180 градусів 10-15 хвилин.

Інші страви

Баклажани по-херсонськи

Регіон: Південь України

Долма

Регіон: Південь України

Варя гуцульська

Регіон: Захід України