Створено за підтримки

Google Україна

Калганівка — одна з найпопулярніших традиційних українських настоянок, що являє собою горілку, настояну на корені калгану (трав’яниста рослина, яка росте переважно в лісах). Напій має червонясто-бурштиновий колір, приємний квітковий запах і п’ється досить легко. Калганівку часто вживали в лікувальних цілях і як просто напій до столу.

Про неї навіть згадував Котляревський в «Енеїді», що свідчить про те, що це дійсно напій з багатовіковою історією.

Інгредієнти

  • Горілка — 1 л (або можна взяти спирт 65-70%),
  • Корінь калгану — 5-6 шт.

Процес приготування

  1. Коріння калгану висушити і залити горілкою (спиртом).
  2. Настоювати протягом 10—14 днів, періодично збовтуючи.

Інші страви

Узвар

Регіон: Центральна Україна, Північна Україна, Cхідна Україна, Західна Україна, Південна Україна

Калганівка

Регіон: Центральна Україна, Північна Україна, Cхідна Україна, Західна Україна, Південна Україна

Настоянки

Регіон: Центральна Україна, Північна Україна, Cхідна Україна, Західна Україна, Південна Україна