- Автентичні смаки України
 - Нематеріальна спадщина
 - 
        
             Елементи нематеріальної спадщини        
        
 - Оперні театри
 - Дерев’яні церкви
 - Музеї просто неба
 - Про проект
 - Youtube
 
UaEn
Створено за підтримки
Google Україна
З появою в Україні горілки в ХV столітті, скоро почали з’являтися і безліч настоянок і наливок, приготованих на її основі. Робили їх переважно на ягодах (сливах та вишнях) або на травах та корінні рослин з використанням 20-ти градусної горілки, залишаючи бродити у теплому приміщенні. У порівнянні з наливками, настоянки виходили більш міцними і вважалися привілейованим напоєм. Його пили і виготовляли забезпечені верстви населення.
Серед найпопулярніших українських настоянок були калганівка, хріновуха, медовуха, варенуха, полинівка тощо.