Створено за підтримки

Google Україна

Більшість людей чули про котлету по-київськи, а от про існування рибного столичного делікатесу знають далеко не всі. Судак по-київськи являє собою рибу, запечену з картоплею та сиром у вершково-грибному соусі. Місцеві господині готують його вже понад пів століття. І це тільки перший запис у кулінарній книзі, яка вийшла в 1965 році і мала назву «Книга о вкусной и здоровой пище». Насправді ж готувати цю страву почали раніше. І взагалі рибні страви займали почесне місце в раціоні киян.

Що і не дивно, адже місто знаходиться на берегах однієї з найбільших річок Європи, що здавна славилася рибними ресурсами.

Інгредієнти

  • На 100 г судака
  • Картопля — 2-3 шт,
  • Сметанно-грибний соус — 3-4 ст. ложки, 
  • Сир «Голландський» — 7 г,
  • Яйце — 1 шт,
  • Олія для смаження,
  • Вершкове масло — 20 г,
  • Сіль, перець, зелень — за смаком.

Процес приготування

  1. Філе судака очистити від кісток, порізати на маточки по 80—100 грамів, посолити поперчити і обжарити з обох боків.
  2. Картоплю помити і зварити в мундирі (зі шкіркою). Після того, як вона охолоне, почистити, нарізати кружальцями і обсмажити на олії.
  3. Рибу покласти на змазану маслом сковороду, обклавши порізаною картоплею. Залити сметанно-грибним соусом. Сир натерти на тертку і посипати ним рибу. Розтопити вершкове масло, полити його наверх. Далі додати яйця, але вводити обережно, щоб не розтікся жовток. 
  4. Випікати рибу в духовці при температурі 180 градусів, до появи рум’яної шкірки.
  5. Готову страву подавати з зеленню.

Інші страви

Баклажани по-херсонськи

Регіон: Південь України

Долма

Регіон: Південь України

Варя гуцульська

Регіон: Захід України