- Автентичні смаки України
- Нематеріальна спадщина
-
Елементи нематеріальної спадщини
- Оперні театри
- Дерев’яні церкви
- Музеї просто неба
- Про проект
- Youtube
UaEn
Створено за підтримки
Google Україна
Більшість людей чули про котлету по-київськи, а от про існування рибного столичного делікатесу знають далеко не всі. Судак по-київськи являє собою рибу, запечену з картоплею та сиром у вершково-грибному соусі. Місцеві господині готують його вже понад пів століття. І це тільки перший запис у кулінарній книзі, яка вийшла в 1965 році і мала назву «Книга о вкусной и здоровой пище». Насправді ж готувати цю страву почали раніше. І взагалі рибні страви займали почесне місце в раціоні киян.
Що і не дивно, адже місто знаходиться на берегах однієї з найбільших річок Європи, що здавна славилася рибними ресурсами.