Створено за підтримки

Google Україна

Варя гуцульська — страва родом з Буковини. ЇЇ основним інгредієнтом є варений буряк. Цей салат зазвичай готують під час посту, бо він не містить м’яса та інших продуктів тваринного походження. При цьому страва виходить дуже ситна й смачна.

Інгредієнти

  • невеликий буряк — 3 штуки;
  • біла квасоля — 300 грамів;
  • чорнослив — 300 грамів;
  • квашена капуста — 150 грамів;
  • ріпчаста цибуля — 1 штука;
  • олія, сіль, перець — за смаком.

Процес приготування

  1. Для початку підготуємо квасолю. Суху білу квасолю замочіть у воді на 6-8 годин. Потім відваріть до готовності та остудіть.
  2. Буряк запечіть у духовці або відваріть. Готовий буряк почистіть і наріжте кубиками.
  3. Чорнослив помийте та залийте гарячою водою на 20 хвилин, щоб він став м’яким. Після цього поріжте сухофрукт соломкою.
  4. Цибулю наріжте півкільцями.
  5. Змішайте всі інгредієнти в мисці, посоліть, поперчіть та заправте духмяною олією.

Інші страви

Баклажани по-херсонськи

Регіон: Південь України

Долма

Регіон: Південь України

Варя гуцульська

Регіон: Захід України