Створено за підтримки

Google Україна

Одеса — одне з небагатьох міст світу, де сформувалася самобутня кухня. Більшість страв є симбіозом української, єврейської, грецької, болгарської та інших кухонь. При цьому мешканці Одеси — великі поціновувачі риби. І не тільки морської, а й річкової. Особливо, якщо вона виловлена у Дунаї. Тож не дивно, що биточки з тюльки є однією з улюблених страв у цьому регіоні.

І хоча в Україні говорять: «Риба не хліб, ситий нею не будеш», це прислів’я точно не стосується смачних та ситних биточків із бичків! Ця страва і корисна, і поживна, і проста в приготуванні. А про те, що вона смачна, і говорити не будемо! Бо ж хіба можуть в Одесі готувати несмачно?

Інгредієнти

Ось що вам знадобиться для приготування биточків з бичків:

  • свіжа тюлька — 500 грамів;
  • яйце — 1 штука;
  • борошно — 40 грамів;
  • соняшникова олія — 60 грамів;
  • майонез — 20 грамів;
  • сіль, перець — за смаком.

Інгредієнти для соусу:

  • майонез — 50 грамів;
  • ріпчаста цибуля — 20 грамів;
  • мариновані огірки — 20 грамів;
  • кріп — декілька гілочок;
  • каперси — 1—2 штуки.

Биточки з бичків готуються так:

  1. Для початку необхідно підготувати бички: почистити рибу від кишок, хребтів, ретельно промити під водою та обсушити. Посоліть та поперчіть почищену тюльку, розділіть на чотири частини та сформуйте у вигляді биточків.
  2. Яйце змішайте з майонезом і сіллю. Обваляйте в борошні сформовані биточки з тюльки та покладіть на гарячу пательню з олією. Зверху одразу налийте яєчно-майонезну суміш. Обсмажте биточки з обох боків до золотавої скоринки.
  3. Для приготування соусу дрібно наріжте цибулю, огірки, кріп та каперси. Перемішайте всі інгредієнти з майонезом. Соус до найсмачніших биточків з тюльки готовий!

Інші страви

Биточки з бичків (тюльки)

Регіон: Південь України

Голяшка по-донбаськи

Регіон: Cхід України

Гречаники

Регіон: Cхід України