Створено за підтримки

Google Україна

Однією з найпопулярніших страв східної України, поряд з буряковим супом, і окрошкою є рулька по-донбаськи. Це частина заднього свиного окорока, що прилягає до коліна, запечена в фользі або тісті. Цікаво, що за часів Русі голяшки не готували як самостійну страву, з них варили супи або холодці. А традиція запікати рульку прийшла з Європи лише в 18 столітті. Згодом голяшки по-донбаськи стали однією з ключових страв на святковому столі. При чому однією рулькою цілком можуть насититися двоє — троє людей.

Інгрідієнти

  • Свинна рулька — 1 шт (1-1,5 кг);
  • Перець, сіль — за смаком;
  • Мед — 10 грамів;
  • Гірчиця — 10 грамів;
  • Спеції — за смаком;
  • Сир — 50 грамів;
  • Листкове тісто — 500-750 грамів.

Процес приготування

  1. Рульку помити, поперчити, посолити, змазати медово-гірчичним соусом і залишити в холодильнику маринуватися на кілька годин. Для кращого маринування, зробити розрізи на голяшці. 
  2. Під шкірку рульки покласти сир нарізаний шматочками, натерти м’ясо спеціями. 
  3. Підготоване м’ясо завернути в листкове тісто або в фольгу.
  4. Запікати в духовці на невеликому вогні (160-180 градусів) кілька годин.

Інші страви

Биточки з бичків (тюльки)

Регіон: Південна Україна

Голяшка по-донбаськи

Регіон: Cхідна Україна

Гречаники

Регіон: Cхідна Україна