Створено за підтримки

Google Україна

Бублики — традиційна страва української кухні, що може готуватися із заварного або дріжджового тіста. Цей виріб може бути солоними і солодкими, прісними, з маком тощо. 

Раніше достаток родини можна було оцінити за тим, які бублики є на столі. Бідніші сім’ї могли дозволити собі лише прісні бублики, а от заможніші люди куштували здобу з маком і цукровою пудрою.

Бублики та сушки використовували і в якості прикрас — їх розвішували вздовж печі. А ще ця страва була елементом весільного обряду: свати надягали молодятам на шию намисто із дрібних бубликів. Вони мали подарувати заможність і благополуччя новостреній родині.

Інгредієнти

  • борошно — 1 склянка (130 грамів);
  • яйця — 3 штуки;
  • вершкове масло — 75 грамів;
  • вода — 150 мілілітрів;
  • сіль — дрібка;
  • цукрова пудра для декору — 20 грамів.

Процес приготування

Головний секрет смачних бубликів — правильно приготоване заварне тісто. Воно вимагає від господині чи господаря вправності. Якщо тісто вийде надто рідким, бублики розповзуться у духовці та втратять форму. Якщо тісто вийде надто густим, бублики не будуть ніжними.

  1. Налийте воду у невелику каструлю або сотейник. Додайте масло і сіль та доведіть суміш до кипіння.
  2. Коли вода закипить, стишіть вогонь до середнього та всипте усе борошно. Якщо робити це поступово, у тісті утворяться грудочки.
  3. Швидко замішуйте тісто протягом 1-2 хвилин. Бажано використовувати для цього дерев’яну лопатку.
  4. Заготовку тіста остудіть до температури 50-60°C. Після цього додайте яйця та добре перемішайте тісто. Якщо додати яйця у гаряче тісто, вони можуть зваритися.
  5. Помістіть готове тісто у кондитерський мішок та відсадіть бублики на пергаментний папір. Розмір виробу регулюйте на власний смак.
  6. Випікайте смаколики протягом 20-25 хвилин при температурі 180°C.
  7. Остудіть готові бублики та прикрасьте їх цукровою пудрою.

Інші страви

Пиріжки з калиною

Регіон: Центр України, Північ України

Чебуреки

Регіон: Південь України

Бублики

Регіон: Cхід України