- Автентичні смаки України
- Нематеріальна спадщина
-
Елементи нематеріальної спадщини
- Оперні театри
- Дерев’яні церкви
- Музеї просто неба
- Про проект
- Youtube
UaEn
Створено за підтримки
Google Україна
Котлета по-київськи вже багато років є візитівкою української столиці. Її знають і люблять в усіх куточках планети. Особливість страви полягає у тому, що її готують не з фаршу, а з цільного шматка курячого філе.
Незважаючи на промовисту назву страви, на її авторство претендують й інші країни. За однією з версій, її батьківщиною є Франція, за іншою — Америка. Зокрема, за «французькою» теорією, котлету з курячого філе вигадав кухар Ніколя Апперт. Рецепт було вивезено з Франції кухарями, яких відрядила на навчання імператриця Єлизавета. А от американці стверджують, що котлета по-київськи називається так через популярність страви серед мігрантів з України.
В будь-якому разі, у всьому світі страву з курячого філе знають саме під назвою «котлета по-київськи».