Створено за підтримки

Google Україна

Лагман — це традиційна страва східної кухні. В Україні лагман набув поширення в кримськотатарській кухні.

Що таке лагман? Залежно від способу приготування, це може бути суп або основна страва. Все залежатиме від того, яку кількість бульйону ви додаєте у страву. Власне слово «лагман» означає «розтягнуте тісто», адже для приготування цього супу обов’язково використовують домашню локшину. 

Через те, що страва широко поширена у світі, існує безліч рецептів і способів приготування лагману. Він може бути м’ясним або пісним, гарячим і холодним.

Інгредієнти

  • яловичина — 600 грамів;
  • картопля — 3–4 штуки;
  • червоний болгарський перець — 1 штука;
  • морква — 1 штука;
  • цибуля — 1 штука;
  • томати (або томатна паста) — 3–4 штуки;
  • олія — 30 мілілітрів;
  • вода — 1 літр;
  • сіль, перець, часник, зелень — за смаком.

Для локшини:

  • пшеничне борошно вищого ґатунку — 300 грамів;
  • яйця — 2 штуки;
  • вода — 100 мілілітрів.

Спосіб приготування лагмана

  1. Почніть приготування з найважливішого складника — локшини. Просійте борошно через сито у глибоку миску. Зробіть заглиблення та вилийте туди воду, додайте яйце. Замісіть прісне тісто.
  2. Розкачайте тісто у пласт завтовшки 2 мм. Поріжте на локшину.
  3. Для приготування соусу наріжте м’ясо дрібними шматками та посоліть.
  4. Почистіть та дрібно наріжте всі овочі.
  5. На розігріту пательню налийте соняшникову олію та обсмажте м’ясо до утворення скоринки. Потім покладіть на сковорідку нарізані моркву, цибулю та болгарський перець. Смажте ще 7–10 хвилин.
  6. Перекладіть вміст пательні у казан. Додайте картоплю, дрібно нарізаний часник, томатну пасту (або натерті помідори). Додайте сіль та перець. Залийте вміст казана водою та тушкуйте страву на маленькому вогні до готовності.
  7. Відваріть локшину у підсоленій воді.
  8. Подають лагман таким чином: у тарілку кладуть локшину, заливають м’ясним соусом та прикрашають зеленню.

Інші страви

Биточки з бичків (тюльки)

Регіон: Південь України

Голяшка по-донбаськи

Регіон: Cхід України

Гречаники

Регіон: Cхід України