Створено за підтримки

Google Україна

Мазурики — це традиційна українська страва, що являє собою маленькі індичі ковбаски з сиром і вершковим маслом.

Найбільш поширеними вони були в північно-західній Україні, особливо на Волині. Зазвичай подавалися з картопляним гарніром у вигляді відвареної бульби, картопляних оладів або дерунів.

Інгредієнти

  • М’ясо індички — 1 кг,
  • Яйця — 5 шт,
  • Тертий сир — 50 г,
  • Вершкове масло — 100 г і додатково 100 г для смаження,
  • Молоко — 50 г,
  • Борошно або мелені сухарі — 50 г,
  • Часник — 50 г,
  • Сіль, перець за смаком.

Процес приготування

  1. Приготування фаршу. М’ясо індички пропустити через м’ясорубку. Сир натерти на тертку. Далі змішати в посудині м’ясо, натертий сир, яйця, молоко і 100 г вершкового масла. Додати сіль і перець за смаком.
  2. З фаршу сформувати невеликі ковбаски і обваляти їх в панірувальних сухарях або в борошні.
  3. Розтопити на сковороді вершкове масло і підсмажити на ньому мазурики.
  4. Готову страву посипати дрібно порізаним часником і подавати гарячою.

Інші страви

Биточки з бичків (тюльки)

Регіон: Південь України

Голяшка по-донбаськи

Регіон: Cхід України

Гречаники

Регіон: Cхід України