- Автентичні смаки України
 - Нематеріальна спадщина
 - 
        
             Елементи нематеріальної спадщини        
        
 - Оперні театри
 - Дерев’яні церкви
 - Музеї просто неба
 - Про проект
 - Youtube
 
UaEn
Створено за підтримки
Google Україна
Окрошка — традиційний холодний суп, що готують переважно на Сході України.
Походження окрошки — відкрите питання, бо достовірних історичних відомостей з цього приводу не збереглося. Однак більшість істориків пов’язують виникнення окрошки із… хрещенням Київської Русі. Згідно до літописів, після акту хрещення князь Володимир наказав роздати селянам «їжу, мед і квас». Імовірно, після цього квас став поширеним серед простих людей. Разом з чорним хлібом та зеленою цибулею він став основою для холодного супу.
А от саме слово «окрошка» набуло поширення лише на початку ХХ століття. Воно позначає спосіб приготування окрошки: всі інгредієнти потрібно дрібно покришити. До речі, складові холодного супу можуть бути майже будь-якими. Базові інгредієнти і огірок, редька та зелена цибуля.