- Автентичні смаки України
- Нематеріальна спадщина
-
Елементи нематеріальної спадщини
- Оперні театри
- Дерев’яні церкви
- Музеї просто неба
- Про проект
- Youtube
UaEn
Створено за підтримки
Google Україна
Капусняк, або капустник — традиційна страва української кухні, що готується на основі квашеної капусти. Інгредієнти капусняка можуть варіюватися в залежності від регіону. Він може бути вегетаріанським, м’ясним, рибним чи грибним. Але в будь-якому разі страва має особливий кислуватий смак, характерний для квашеної капусти.
Складники капусняка варіювалися ще й в залежності від сезону. Під час посту страву готували без м’яса, з додаванням рослинної олії. Взимку та на свята капусняк готували на основі жирних частин свинини. На початку ХХ століття, коли почали активно культивувати помідори, їх також додавали до страви.