Створено за підтримки

Google Україна

Ця страва відома під багатьом, але, можливо, під різними назвами: палюшки, пальчики, ліниві вареники, котики — усе це назви однієї традиційної страви з картопляного тіста, яке відварюється у формі продовгуватих шматочків, схожих на пальчики. Особливої популярності страва набула в західних регіонах.

Інгредієнти

  • Картопля — 1 кг,
  • Яйце — 1 шт,
  • Жир — 3 ст. ложки,
  • Крохмаль (картопляний) — 2,5 склянки,
  • Вершкове масло (для поливки) — 2 ст. ложки,
  • Сіль, зелень — за смаком.

Процес приготування

  1. Картоплю почистити і відварити в підсоленій воді близько 20—25 хвилин. Потім гарячу картоплю розім’яти виделкою, вбити туди яйце, додати крохмаль і трохи зелені. Можна також натерти картоплю на тертку. Отримане тісто розкатати та сформувати з нього продовгуваті калачики.
  2. У великій каструлі закип’ятити воду, додавши туди трохи солі. В киплячий окріп всипати підготовлені палички з тіста, помішати дерев’яною ложкою, щоб не приставали до дна, і накрити кастрюлю. Коли окроп знову закипить, зменшити вогонь і чекати, поки палюшки піднімуться на поверхню. Після чого поварити їх ще 2 хвилини і вийняти шумівкою або процідити на друшляк.
  3. Помастити відварені палюшки вершковим маслом з зеленню, або засмажкою з цибулі, або ж шкварками. Подавати зі сметаною.

Інші страви

Биточки з бичків (тюльки)

Регіон: Південна Україна

Голяшка по-донбаськи

Регіон: Cхідна Україна

Гречаники

Регіон: Cхідна Україна