Створено за підтримки

Google Україна

Пасуля підбивана — традиційний суп закарпатської кухні. Словом «пасуля» у регіоні називають звичайну квасолю, тож вгадати головний інгредієнт страви не важко.

Крім квасолі, до страви обов’язково входить молоко. Ці два продукти були широко поширені в регіоні й доступні простим селянам. Заможніші люди додавали до пасулі копченості та м’ясо.

Інгредієнти

  • квасоля — 400 грамів;
  • молоко — 150 мілілітрів;
  • сметана — 200 грамів;
  • борошно — 4 столові ложки;
  • копчене м’ясо або пікниця — 300 грамів;
  • лавровий лист, сіль та перець — за смаком.

Спосіб приготування пасулі

  1. Суху квасолю замочіть у холодній воді на ніч.
  2. Відваріть квасолю разом з лавровим листом. Незадовго до готовності додайте нарізану пікницю.
  3. Окремо приготуйте підбивку. Змішайте молоко, сметану та борошно.
  4. Доведіть квасолю до повної готовності. Поступово влийте у бульйон підбивку, щоб не утворилися грудочки. Доведіть до кипіння, додайте сіль та перець. Страва готова!

Інші страви

Капусняк

Регіон: Центр України

Бограч

Регіон: Захід України

Борщ з пампушками

Регіон: Центр України, Північ України