Створено за підтримки

Google Україна

Сало — один з головних символів української кухні. Його споживають сирим, соленим, копченим. Та головне, що при будь-якому способі приготування сало залишається незмінно смачним.

Археологічні дослідження показують, що сало українці споживають з прадавніх часів. Тоді ця страва мала символічне значення: кабан уособлював силу, хоробрість та відвагу. Згодом сало високо цінували за довгий термін зберігання та можливість запастися їжею на майбутнє. А сьогодні вчені наполягають на унікальних корисних властивостях цього продукту. Регулярне споживання невеликої кількості сала є профілактикою тяжких захворювань, в тому числі атеросклерозу.

Інгредієнти

Ось що вам знадобиться для приготування засоленого сала:

  • сало — 1 кілограм;
  • сіль — 200 грамів;
  • часник — 2 голівки;
  • спеції (лаврове листя, перець, майоран, кмин, гострий перець) — за смаком.

Процес приготування

Головний секрет смачного сала — якісна сировина. Купуючи сало, зверніть увагу на його колір. Якісний продукт матиме білосніжний колір, без жовтих прожилок чи вкраплень. Добре, якщо сало матиме тонкий прошарок м’яса.

  1. Почистіть часник та наріжте його на тонкі скибочки.
  2. На помитому та висушеному салі зробіть ромбовидні надрізи глибиною до 1 сантиметра. У ці отвори акуратно помістіть слайси часнику.
  3. Натріть сало сумішшю подрібнених спецій. Покладіть сало на пергаментний папір і щедро засипте сіллю. Тепер щільно загорніть сало у папір та покладіть у холодильник на 7 днів.
  4. Готову страву звільніть від надлишку солі та спецій. Зберігайте у холодильнику або морозильній камері.
  5. Звісно ж, найкраще таке сало смакує з українським борщем!

Інші страви

Баклажани по-херсонськи

Регіон: Південна Україна

Долма

Регіон: Південна Україна

Варя гуцульська

Регіон: Західна Україна