- Автентичні смаки України
- Нематеріальна спадщина
-
Елементи нематеріальної спадщини
- Оперні театри
- Дерев’яні церкви
- Музеї просто неба
- Про проект
- Youtube
UaEn
Створено за підтримки
Google Україна
Шовдарь — це делікатесний м’ясний виріб, який готують на Закарпатті. Подібно до борщу, в кожному господарстві готують свій, особливий шовдарь. Тож рецептів страви існує чимало.
Шовдарь є невід’ємною складовою великоднього кошику. Ця страва досить складна в приготуванні: вам знадобиться багато солі, багато часу та власна коптильня. Не дивно, що готують її тільки на великі свята, як-от Різдво Христове. В Ужгороді навіть встановили пам’ятник на честь цієї визначної страви.