Створено за підтримки

Google Україна

Спотикач — це солодка алкогольна настоянка зі спеціями, міцністю 30 градусів. В Україні цей напій з’явився у XVIII столітті. Назва, очевидно, походить від ефекту, який справляв спотикач на споживачів. Відомі також варіанти приготування напою не на спеціях, а на ягодах або з додаванням фруктових соків.

Інгредієнти

  • Горілка — 1 л,
  • Цукор — 500 г,
  • Гвоздика — 10 г,
  • Кориця — 10 г,
  • Мускатний горіх — 20 г,
  • Шафран — 10 г,
  • Ванілін — 1 г.

Процес приготування

  1. Спеції змішати, залити горілкою і настоювати так 2 тижні, щодня збовтуючи.
  2. Через 2 тижні настоянку процідити, додати цукор і прокип’ятити.
  3. Пити охолодженим.

Інші страви

Узвар

Регіон: Центр України, Північ України, Cхід України, Захід України, Південь України

Калганівка

Регіон: Центр України, Північ України, Cхід України, Захід України, Південь України

Настоянки

Регіон: Центр України, Північ України, Cхід України, Захід України, Південь України