Створено за підтримки

Google Україна

Вилківська юшка — це рибна страва бессарабської кухні. Назва юшки походить від назви селища Вилкове, відомого як «українська Венеція».

Цю страву незмінно готують під час гастрономічного фестивалю «Дунайські гостини», який традиційно проходить у селищі Вилково. В 2018 році тут було встановлено рекорд України: кухарі приготували аж 5 тонн вилківської юшки!

Інгредієнти

  • товстолобик (або короп) — 1,5 кілограми;
  • червоний перець — 1 штука;
  • картопля — 5 штук;
  • помідори — 3 штуки;
  • оцет — 2 столові ложки;
  • соняшникова олія — 2 столові ложки;
  • вода — 3 літри;
  • сіль, перець, лавровий лист, часник, корінь петрушки, кріп — за смаком.

Відео рецепт

Спосіб приготування

  1. Товстолобика помийте та ретельно почистіть від нутрощів. Промийте рибу під проточною водою та наріжте на стейки.
  2. Викладіть рибу у каструлю з товстим дном або казан. Туди ж додайте подрібнені корінь петрушки, болгарський перець, часник. Покладіть декілька лаврових листків.
  3. Залийте рибу водою і варіть на середньому вогні протягом 10 хвилин.
  4. Поріжте картоплю середнiм кубиком і додайте до бульйону. Продовжуйте варити страву до готовності картоплі.
  5. Бланшуйте помідори та зніміть з них шкірку. Натріть помідори на терку та додайте у юшку за декілька хвилин до готовності картоплі.
  6. Подавайте вилківську юшку зі свіжим хрустким хлібом, сметаною та зеленню.

Інші страви

Капусняк

Регіон: Центральна Україна

Бограч

Регіон: Західна Україна

Борщ з пампушками

Регіон: Центральна Україна, Північна Україна