- Автентичні смаки України
- Нематеріальна спадщина
-
Елементи нематеріальної спадщини
- Оперні театри
- Дерев’яні церкви
- Музеї просто неба
- Про проект
- Youtube
UaEn
Створено за підтримки
Google Україна
Фріґа — страва, що поширена у гірських районах Закарпаття. Її також називають «гуцульським фондю» через схожість приготування зі знаменитою швейцарською стравою.
Ймовірно, історія виникнення фріґи подібна до історії фондю. Пастухи надовго йшли в гори і брали з собою їжу, яка довго не псується. У тому числі й бринзу. Однак через деякий час бринза підсихала, тому її розігрівали у казані. Так і з’явилася фріґа.
Описаний вище спосіб приготування називають «бідною фріґою». Якщо ж до бринзи додати сало та ковбаски, вийде «багата фріґа».