Створено за підтримки

Google Україна

Терміном «калатуша» на Поліссі називають страву, у якій поєднуються несумісні, на перший погляд, інгредієнти. Наприклад, гриби та риба.

Інгредієнти

  • короп —1 штука;
  • сухі білі гриби — 40 грамів;
  • морква — 2 штуки;
  • селера — 1 штука;
  • засмажка (буряк, морква, цибуля, томат) — 50 грамів;
  • соняшникова олія — 2 столові ложки;
  • борошно — 70 грамів;
  • вершкове масло — 50 грамів;
  • сіль, перець, кріп, петрушка, лавровий лист, духмяний перець — за смаком.

Процес приготування

  1. Моркву та селеру наріжте великими шматками. Викладіть овочі на деко, посоліть та змастіть соняшниковою олією. Запікайте їх у духовці 30 хвилин при температурі 180°C.
  2. Приготуйте засмажку з улюблених овочів. Можна використати цибулю, буряк, томати.
  3. Перейдемо до приготування рибно-грибного бульйону. Випатрайте коропа та ретельно промийте його під проточною водою. Наріжте його на великі шматки та покладіть у каструлю. Додайте лавровий лист, духмяний перець та білі сушені гриби.
  4. Із запеченої моркви та селери зробіть пюре.
  5. Змішайте борошно із вершковим маслом. має утворитися щось на зразок пісочного тіста.
  6. Готовий бульйон процідіть через дрібне сито. Знов поставте рідину на вогонь та замішайте вершково-борошняне тісто, щоб бульйон загустів. Додайте засмажку.
  7. У тарілку покладіть морквяно-селерове пюре та налийте бульйон. Смачного!

Інші страви

Капусняк

Регіон: Центр України

Бограч

Регіон: Захід України

Борщ з пампушками

Регіон: Центр України, Північ України