- Автентичні смаки України
- Нематеріальна спадщина
-
Елементи нематеріальної спадщини
- Оперні театри
- Дерев’яні церкви
- Музеї просто неба
- Про проект
- Youtube
UaEn
Створено за підтримки
Google Україна
Перше м'ясо — свинина, перша риба — линина. Це прислів’я влучно описує ставлення українців до м’яса, а особливо – свинини. Без вишуканих м’ясних страв неможливо уявити автентичну українську кухню. Однією з таких оригінальних м’ясних страв є крученики, або завиванці.
Назва страви невигадлива, походить від слова «крутити»: щоб приготувати крученики, начинку потрібно закрутити у м’ясо. До речі, і начинка, і м’ясо, можуть бути різними, все залежить від регіону.
Крученики є доволі простою стравою, але від того не менш смачною та оригінальною.