Створено за підтримки

Google Україна

Перше м'ясо — свинина, перша риба — линина. Це прислів’я влучно описує ставлення українців до м’яса, а особливо – свинини. Без вишуканих м’ясних страв неможливо уявити автентичну українську кухню. Однією з таких оригінальних м’ясних страв є крученики, або завиванці.

Назва страви невигадлива, походить від слова «крутити»: щоб приготувати крученики, начинку потрібно закрутити у м’ясо. До речі, і начинка, і м’ясо, можуть бути різними, все залежить від регіону.

Інгредієнти

Ось що вам знадобиться для приготування традиційних м’ясних кручеників:

  • свинина — 500 грамів;
  • чорнослив — 200 грамів;
  • сир — 200 грамів;
  • сіль, перець — за смаком.

Відео рецепт

Крученики м’ясні готуються так:

Крученики є доволі простою стравою, але від того не менш смачною та оригінальною.

  1. Для початку свинину потрібно порізати на стейки завтовшки 1—1,5 сантиметри та зробити битки.
  2. Чорнослив порізати дрібними шматочками, сир натерти на тертці.
  3. Викласти начинку на м’ясний биток та загорнути у рулетики. Щоб крученик тримав форму, його можна перев’язати ниткою чи защепити зубочисткою.
  4. Заготовки покладіть у глибоке деко, залийте бульйоном та відправте у духовку на 30—35 хвилин.
  5. Крученики гарно смакують зі сметаною та гарніром з картопляного пюре.

Інші страви

Биточки з бичків (тюльки)

Регіон: Південь України

Голяшка по-донбаськи

Регіон: Cхід України

Гречаники

Регіон: Cхід України