- Автентичні смаки України
- Нематеріальна спадщина
-
Елементи нематеріальної спадщини
- Оперні театри
- Дерев’яні церкви
- Музеї просто неба
- Про проект
- Youtube
UaEn
Створено за підтримки
Google Україна
Традиційно пляцками на Галичині називали кондитерські вироби, що випікалися у великій квадратній формі й потім різалися на шматки. Зазвичай вони поєднували коржі, крем та начинку. Тобто, як торт, але простіші у приготуванні.
Зараз найпопулярнішим львівським десертом, безсумнівно, є Львівський сирник. Вважається, що оригінальний рецепт було вигадано в середині ХХ століття відомою кулінаркою Дарією Цвек і було опубліковано в її книзі «Солодке печиво». Але у кожної господині своє бачення, і наразі нараховують уже понад 30 рецептів приготування Львівського сирника.