Створено за підтримки

Google Україна

Традиційно під печенею розуміли м’ясо, яке запечене в печі. Пізніше ж назва поширилася і на запечені в духовці або на плиті овочі та картоплю з м’ясом. Варіацій печені безліч. Вони залежать від сезону, регіону і, звичайно, вподобань господині. Ліси північних регіонів багаті на різноманітні гриби, тому останні є поширеним інгредієнтом низки страв. Не виключенням стала і традиційна печеня, що готується з овочів, м’яса і грибів.

Інгредієнти

  • Яловичина — 1 кг,
  • Свинячий жир — 50 г,
  • Гриби — 100 г,
  • Цибуля — 200 г,
  • Морква — 1-2 шт,
  • Картопля — 2 кг,
  • Соняшникова олія — 100 г,
  • Сметана — 200 г,
  • Відвар з грибів — 500 г,
  • Сіль, перець за смаком.

Процес приготування

  1. М’ясо нарізати шматочками, приправити сіллю та перцем і піджарити на жирі. Тим часом  натерти моркву і порізати невеликими кубиками цибулю. Підсмажену яловичину з цибулею і морквою помістити в каструлю, залити м’ясним бульйоном і тушкувати до готовності.
  2. Гриби відварити 10—15 хв, процідити, нарізати і підсмажити з цибулею. Картоплю почистити, порізати шматочками і теж підсмажити.
  3. Потім скласти усі інгредієнти (м’ясо тушковане з овочами, гриби з цибулею і картоплю) в керамічні або глиняні горщики, залити сметаною і грибним бульйоном. Печеню в горщиках тушкувати в духовці при температурі 180 градусів до готовності (близько пів години).

Інші страви

Биточки з бичків (тюльки)

Регіон: Південна Україна

Голяшка по-донбаськи

Регіон: Cхідна Україна

Гречаники

Регіон: Cхідна Україна